Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Munţii Gutâi

Întregul ținut dintre Mara şi Cosău este străjuit dinspre miazăzi de Munții Gutâi, care fac parte din șirul munților vulcanici Țibleș – Gutâi - Oaș din vestul Carpaților Orientali. Sunt alcătuiți din roci vulcanice și revărsări de lavă acoperite cu păduri de foioase și conifere, dar și cu pășuni, înspre partea superioară. Cel mai înalt pisc este Vârful Gutâiul Mare, cu o înălțime de 1.443 m.

Masivul Gutâi este traversat de șoseaua națională DN 18, ce face legătura între Sighetu Marmației, pe Mara, cu orașul de reședință a județului - Baia Mare, peste Pasul Gutâi (987 m altitudine), dar îl traversează și drumul județean DJ 109 F de pe  Cosău, care trece prin Budești spre Cavnic peste Pasul Neteda (1.055 m altitudine), unde este hotarul dintre Munții Gutâi și Munții Lăpușului.

57232 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.