Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Festival folcloric „Nu vă uitaţi că-s micuţ”

Perioada 31 mai - 1 iunie 2015, Localizare comuna  Budeşti

Satele Budești și Sârbi își orânduiesc înteaga existență după muncile câmpului și după marile sărbători creștine. Timpul aici nu se măsoară în ore, ci în vremea semănatului, a Postului mare, a sărbătorilor Rusaliilor, a celor două festivaluri de folclor „Joc de pe Cosău”, oranizat în a treia zi de Paști și „Nu vă uitați că-s micuț” – organizat în ziua de Rusalii; a recoltei și a pregătirilor de Crăciun.

Atunci când se opresc din lucru, oamenii își celebrează sărbătorile și își perpetuează tradiția cu toată însuflețirea; se pleacă în fața mărinimiei divine, dar știu și să se bucure de „gioc”, de horit și de locurile în care s-au născut.

Ca să simțiți ritmul vieții în acest colț de țară trebuie să îi cunoașteți în vreme de sărbătoare, atunci când oamenii, obiceiurile și pământul se prind în joc, conferindu-i unicitate comunei Budești.

De aceea, locuitorii comunei Budești, va invită cu drag să luați parte la sărbătoarea lor – Festivalul folcloric „Nu vă uitați că-s micuț”, duminică 31 mai 2015 și luni 1 iunie.

Sursa:

http://livemaramures.ro/stiri-baia-mare-maramures/festival-folcloric-nu-va-uitati-ca-s-micut-budesti-31-mai-1-iunie-2015/

57232 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.