Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Festivalul gulaşului

Data 04.09.2016, Localizare - comuna Ocna Șugatag

Un adevărat festin culinar va fi în acest sfârşit de săptămână în staţiunea turistică Ocna Şugatag. Pentru al nouălea an consecutiv, se vor prepara ceaune de gulaş din care vor putea gusta toţi cei prezenţi. La actuala ediţie a „Festivalului gulaşului”, zece echipe se vor întrece la gătit. Va exista şi o echipă din partea primăriei.

„Echipa Primăriei va fi compusă din nevasta primarului, viceprimarul şi alţi angajaţi. Eu voi asista şi voi mânca din gulaş”, a spus primarul comunei Ocna Şugatag, Mihai Ivaszuk. Startul la gătit se va da mâine, 4 septembrie, după ora 12. Va exista şi un juriu care se va constitui ad-hoc.

La final, toţi cei care s-au ocupat de prepararea ceaunelor de gulaş vor fi premiaţi cu diplome şi cu un dar din partea Consiliului Local Ocna Şugatag. Cei prezenţi vor avea parte şi de un spectacol folcloric susţinut de copiii pregătiţi de Mihai şi Maria Nemeş, dar şi de o demonstraţie pe două roţi oferite de motocliştii care participă în zonă la o tabără. Organizatorii estimează o participare de circa o mie de persoane la ediţia din acest an.

Anul trecut, Festivalul Gulaşului s-a bucurat de o prezenţă de circa două mii de participanţi.

Organizator: Primăria Ocna Șugatag

Sursa: Graiul Maramureșului, ziar online http://www.graiul.ro/2016/09/03/festivalul-gulasului-la-ocna-sugatag/

57232 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.