Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Selecție jurnaliști pentru „Tur de familiarizare cu jurnaliştii"

 

Consiliul Judeţean Maramureş organizează în perioada 07.05.2013 -09.05.2013 evenimentul „Tur de familiarizare cu jurnaliştii” derulat în cadrul proiectului „Moştenire maramureşeană între Mara şi Cosău”  finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cod proiect SMIS 25363.

Pentru participarea la acest eveniment se va organiza o etapa premergatoare de pregătire, care presupune selectarea a 5 jurnalişti din domeniile turism, economie sau cultura.Selecţia jurnaliştilor va fi realizată de către o comisie, în funcţie de câteva criterii/condiţii de participare, în baza cărora se vor acorda punctaje.

Primii 5(cinci) jurnalişti clasaţi în baza punctajelor celor mai mari, vor participa timp de 3 zile la turul de familiarizare, care se va desfăşura în zona de proiect Mara-Cosău, localităţile Budeşti şi Ocna Şugatag, judeţul Maramureş.

Mai multe informaţii despre înscrieri, criterii/condiţii de participare şi desfăşurarea evenimentului găsiţi pe pagina de internet a proiectului www.maracosau.ro, secţiunea Evenimente.

 

Criterii de selecție

Consiliul Judeţean Maramureş organizează în perioada 07.05.2013 -09.05.2013 evenimentul „Tur de familiarizare cu jurnaliştii” derulat în cadrul proiectului „Moştenire maramureşeană între Mara şi Cosău”  finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cod proiect SMIS 25363.

Pentru participarea la acest eveniment se va organiza o etapa premergatoare de pregătire, care presupune selectarea a 5 jurnalişti din domeniile turism, economie sau cultura. Selecţia jurnaliştilor va fi realizată de către o comisie, în funcţie de câteva criterii/condiţii de participare, în baza cărora se vor acorda punctaje.

Etapele de pregătire a turului de familiarizare cu jurnaliștii sunt următoare:

I. Elaborarea unui anunț și a unei invitații oficiale, care vor fi postate pe mai multe canale de informare.

 1. Postarea anunțului și a invitației pe canalele de informare;
 2. Data limită de înscriere: 26.04.2013 ora 12:00;
 3. Vor fi selectați cinci (5) jurnaliști pentru a participa, în perioada 7-9 mai 2013, în zona de proiect Mara-Cosău, localitățile Budești și Ocna Șugatag, județul Maramureș, la un tur de familiarizare cu atracțiile turistice specifice zonei


II. Condiții/criterii de participare în cadrul procesului de selecție al jurnaliștilor:

 1. Prezentarea unui CV și a unei scrisori de intenție cu privire la participarea în cadrul evenimentului organizat;
 2. Prezentarea unui portofoliu de minim 3 articole/reportaje/documentare/filme (în format electronic) din oricare dintre următoarele domeniile: turism, economie sau cultura.
 3. Cel puțin unul dintre materialele de presă prezentate trebuie să aibă aria de difuzare locală/regională/națională;
 4. Studii în oricare dintre domeniile: jurnalism, relații publice, comunicare, publicitate, artă și design, cinematografie sau altele asimilabile acestora;
 5. Experiență profesională specifică de minim 1 an.


Punctajul acordat va fi după cum urmează:

Condiție/criteriu Punctaj
1. și 4. Prezentare CV, scrisoare de intenție și studii 1 punct
2. Portofoliu materiale de presă 1 punct pentru 3 materiale de presă dintre cele indicate
2 puncte pentru 4 materiale de presă
3 puncte pentru mai mult de 4 materiale de presă
3. Aria de difuzare pentru cel puțin unul dintre materialele de presă prezentate 1 punct – nivel local
2 puncte – nivel regional
3 puncte - nivel național
5. Experiența profesională specifică 1 punct – 1 an de experiență
2 puncte – 2 ani de experiență
3 puncte – mai mult de 2 ani de experiențăPrezentarea documentelor relevante se va face în format electronic pe adresa office@outdoor4u.ro. Pe aceeași adresă vor fi adresate oricare alte întrebări legate de procesul de selecție. Procesul de selecție este externalizat către prestatorul de servicii participare și organizare evenimente în cadrul proiectului.

III. Condiții de participare la turul de familiarizare ulterior selecției:

 • Se vor asigura servicii de transport și cazare pentru jurnaliștii selectați. Transportul jurnaliștilor se va realiza dus-întors, din orașele de reședință ale acestora până în zona de proiect. Asigurarea transportului se va face prin decontare în condițiile contractului de finanțare și prevederile legale în vigoare aplicabile achizitorului (bilet tren/alte mijloace de transport în comun sau decontarea bonului de de benzină /motorină în limita a 7.5 l/100km);
 • Se va asigura cazarea pentru 3 nopți, în camere single, într-o unitate de cazare din zona de proiect, categorie 3 stele/3 margarate, pentru jurnaliștii selectați a participa la tur;
 • Se va asigura transportul pentru jurnaliști pe toată durata evenimentului la obiectivele de vizitat;
 • Se va asigura ghidaj profesionist pentru jurnaliști pe toată durata evenimentului;
 • Se vor asigura 3 mese/zi pentru jurnaliști pe toată durata evenimentului;
 • Se va organiza o seară tradițională într-una dintre zilele evenimentului care va presupune asigurarea ambianței de către un grup de muzicanți și dansatori din zona de proiect, precum și un meniu festiv format din cel puțin 3 feluri de mâncare tradițională din zona de proiect;
 • Realizarea si publicarea unui material de presă care promovează zona vizitată, la finalul turului;
 • Disponibilitate și acceptarea condițiilor de participare în perioada 07 – 09.05.2013.


Prin transmiterea documentelor solicitate și înscrierea în procesul de selecție candidații vor accepta condițiile de participare stabilite mai sus.

57232 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.