Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Zona Mara-Cosau-Creasta Cocosului a dobândit statutul de destinatie de ecoturism

    În urma parcurgerii etapelor de evaluare in cadrul proiectului pilot „Destinatiile Ecoturistice ale Romaniei”, initiat de Autoritatea Nationala pentru Turism, zona Mara-Cosau-Creasta Cocosului a dobandit statutul de destinatie de ecoturism, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu luna iulie 2014.
   În Maramuresul istoric, demersurile pentru dezvoltarea zonei Mara-Cosau-Creasta Cocosului ca destinatie de ecoturism isi au radacinile in anul 2006, cand Asociatia Ecologic, impreuna cu WWF Romania si Fundatia pentru Parteneriat au creat un traseu turistic verde de 86 km care leaga 7 arii naturale protejate si 7 sate traditionale. Ulterior, in anul 2012, in cadrul unui proiect WWF Romania (Promovarea Platilor pentru Servicii de Mediu si altor scheme di finantare sustenabila in bazinul Dunarii) finantat de UNEP, prin Fondul Mondial pentru Mediu, s-au pus bazele unui Parteneriat Local avand drept scop promovarea si dezvoltarea destinatiei de ecoturism Mara-Cosau-Creasta Cocosului, ca si initiativa de interes local.

Sursa: eMaramures.ro - continuare

57232 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.