Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - CălineștiSusani

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Călinești-Susani a fost ridicată pe locul unei biserici mai vechi, amintite în anul 1712, care arsese. Biserica actuală de plan triconc datează din anul 1784 și este de  evidentă influență  moldovenească.

Biserica a fost ridicată în timpul preotului Filip Opriș, decedat în 1795, care fusese sfinţit la Iași, de către mitropolitul Antonie. Se găsesc aici fragmente de imagini din pictura inițială efectuată în anul 1788 de Nicolae Cepschi, alături de câteva valoroase icoane pe lemn.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.