Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Biserica "Cuvioasa Paraschiva" din Sat Şugatag

Biserica de lemn "Cuvioasa Paraschiva" din Sat Şugatag se află pe Strada Principală nr. 87.

Ea a fost construită în anul 1642. Este construită din lemn de stejar, pe temelia unei alte vechi biserici. Accesul auto se realizează pe ruta DN 18.

Ea este o biserică ortodoxă, se încadrează în tipologia bisericilor de lemn maramureşene, prezentând elementele sale caracteristice: streaşina dublă în dreptul naosului şi pronaosului, turnul cu foişorul scos în afara profilului de bază şi cu un coif prelungit în opt ape.

Motivul torsadei „funia răsucită” ce încinge mijlocul pereţilor bisericii la exterior, îl regăsim şi la ancadramentul uşii, decor specific construcţiilor din lemn ce poate fi întâlnit in mod frecvent şi în alte genuri practicate în creaţia populară a lemnului.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.