Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”

Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana este situată pe Strada Principală FN, pe dealul Jbâr.

Ea este construită în anul 1711 fiind în patrimoniul mondial UNESCO, din 1999. Accesul auto se poate realiza pe DJ 186 până la casa nr. 615, apoi pe jos.

Este o biserică ortodoxă, ce este construită din bârne asamblate în sistem „blockbau” şi are plan dreptunghiular, cu pridvor cu două niveluri pe vest şi absidă a altarului poligonală, în retragere. La interior este de remarcat bolta de secţiune poligonală, pe console (în comparaţie cu bolţile semicilindrice întâlnite de obicei), iar la exterior sunt pridvoarele cu arcade pe stâlpi sculptaţi şi parapete traforate.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.