Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Biserica "Naşterea Maicii Domnului" din Hărniceşti

Biserica de lemn "Naşterea Maicii Domnului" din Hărniceşti se află pe Strada Principală nr. 86. Ea a fost construită în anul 1789, fiind un monument istoric și fostă biserică de mănăstire. Accesul auto se realizează pe DN 18.


Ea este o biserică ortodoxă ce are o arhitectură care a suferit multe modificări în decursul timpului. Planul este rectangular iar absida nedecrosată, ceea ce face ca partea de est să se termine teşit, în formă poligonală cu cinci laturi. Biserica este prevăzută cu o tindă pătrată pe peretele de sud unde este intrarea.

Acoperişul, cu două poale, în pantă repede, măsoară 10 metri înalţime pe când turnul numai 9 metri, prea puţin pentru proporţiile bisericii. In privința decoraţiei exterioare este de observat brâul sculptat care înconjoară biserica de jur împrejur şi consolele frumoase pe care se sprijină cununa.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.