Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Biserica "Sfântul Nicolae" din Corneşti

Biserica de lemn "Sfântul Nicolae" din Corneşti este situată pe Strada Principală nr. 133.

Ea a fost construită în anul 1615, fiind un monument istoric și cea mai veche biserică care nu a fost mutată. Accesul auto se realizează pe DJ 185.

Structura bisericii datează din 1615, iar cea a altarului este cu un secol mai veche. Spaţiul interior păstrează caracterul unei biserici obişnuite în timp ce la exterior sunt două poale de acoperiş. Pictura murala este executată pe pânză lipită pe peretele de lemn, însă este destul de degradată.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.