Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Mănăstirea "Eroii Revoluţiei din 1989"

Mănăstirea "Eroii Revoluţiei din 1989" este situată la 7 km de Văleni, comuna Călineşti. Aceată mănăstire se afla în construcţie, fiind unica în ţară cu acest hram - "Eroii Revoluţiei de la 1989".

Accesul auto se realizează pe DJ 185, apoi 7 km pe drum forestier.

Mănăstirea reprezintă un schit ortodox, ce este contruit în întregime din lemn, pe fundaţie de bolovani de piatră, cimentaţi. Acesta cuprinde altarul, naosul, pronaosul, un mic pridvor închis, cu două mici încăperi în părţile laterale şi un pridvor deschis, susţinut de trei stâlpi din lemn.

Catapeteasma bisericii este facută din lemn frumos sculptat. Turla naosului înaltă, deschisă, cu două etaje este acoperită cu şindrilă.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.