Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Mănăstirea "Sfinţii Apostoli"

Mănăstirea "Sfinţii Apostoli" se află în comuna Bârsana pe Str. Principală FN.

Prima atestare a fost realizată în anul 1390 și reconstruită în 1993. Mănăstirea deţine manuscrise, icoane şi cărti de patrimoniu din secolele XVI - XIX. Accesul auto se poate realiza pe DJ 186.

Ea este o mănăstire ortodoxă. Vechea manastire, cu hramul Sfântul Nicolaie, era unul dintre cele mai importante edificii de cultură din Maramureș, dat fiind că multă vreme a fost rezidenţa episcopilor ortodocşi.

Actuala mănăstire este compusă din: poarta specifică maramureşeană, turnul cu clopotniţă, biserica (cu o înaltime de 57m), altarul de vară, chiliile călugăriţelor, capela pe mai multe nivele, casa maiştrilor şi casa (atelierul) artiştilor. Recent a fost construit în incintă un muzeu, iar la intrare un restaurant şi magazine de artizanat.

Pentru detalii vizitaţi: http://www.manastireabarsana.ro/

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.