Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Mănăstirea "Sfinții Împărați Constantin şi Elena"

Mănăstirea "Sfinții Împărați Constantin şi Elena" se află la 7 km de Budeşti.

Mănăstirea a fost construită în secolul al XV-lea și reconstruită în anul 1994. În lucrarea "Vetre de Sihăstrie Românească", publicată în secolele IX-XX se arată că Mănăstirea a fost întemeiată în secolele XV-XVI şi că a dispărut, dar nu se ştie data precisă.

Accesul auto se poate realiza pe DJ 186 B, apoi 4 km pe drum forestier.

Mănăstirea este un schit ortodox, ce a fost reînfiinţat în anul 1994, pe locul unei vetre monahale din secolele  XV-XVI. Vechea biserică a fost distrusă prin veacul al XVIII-lea.

 

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2020 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.