Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Tăurile Chendroaiei

Tăurile Chendroaiei constau într-o mlaştină oligotrofă, formată în principal de muşchi de tip arctic (Sphangum), pe care s-au instalat perniţe de afin, merişor, afin vânăt şi răchiţele.

Acest ecosostem unic conţine 95% apă (Ph de 4,13), integritatea lui fiind menţinută de stratul de plante vii şi rădăcini care se împletesc pe suprafaţa tinovului.

Interesant este faptul că, în acest ecosistem, datorită lipsei oxigenului şi a formării turbei plantele moarte din tinov nu se descompun.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2013 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.